Cowes Week Del 2

Dags för en fortsättning i vår serie om segling och vi fortsätter där vi slutade i den förra delen med Cowes Week.

Dom moderna åren

Efter att Cowes Week under 2 år blivit sponsrade av grevskapsrådet kom Skandia ombord som titelsponsor av evenemanget 1995 och ungefär samtidigt bildades Cowes Week Sponsorship Limited för att hantera alla sponsringsrättigheter för eventet och under dom 14 år som det hette Skandia Cowes Week utvecklades evenemanget snabbt eftersom partnerskapet mellan Skandia och Cowes Week gjorde stora förbättringar av infrastrukturen möjliga och eventet blev tack vare det mer innehållsrikt.

År 1998 anslöt Royal Corinthian och Cowes Corinthian Yacht Clubs till Cowes Combined Clubs och blev ansvariga för att organisera den första kommittébåtens start och 2004, på 40-årsdagen, flyttade Cowes Combined Clubs till ett nytt specialbyggt Regatta Center som officiellt öppnades av HRH Prince Philip.

Under 2007 bildades Cowes Week Ltd som ett helägt dotterbolag till Cowes Combined Clubs för att tillhandahålla en gemensam styrelse med övergripande ansvar för policybeslut och strategisk riktning för evenemanget. Denna styrelse har företrädare för de många aspekterna av Cowesveckan och säkerställer att verksamheten för både landets och tävlingselementen i evenemanget hanteras på ett mer effektivt sätt.

Cowes Week idag

Regattan har utvecklats enormt sedan 1826, och har nu mellan 800 och 1000 båtar i upp till fyrtiotal olika handikapp, en-design och multiskrov-klasser som tävlar varje dag i åtta dagar. Det är den här kompletta blandningen av klassiska och ultramoderna designer som ger regattan sin unika karaktär. Flera klasser som körde mer än 50 år sedan seglar fortfarande idag. Dragons, Flying Fifteens, Redwings, Sea View Mermaids, Solent Sunbeams, Swallows, Victories och X-one-design. Nya klasser introduceras också eftersom de ökar i popularitet.

Omkring 8000 seglare deltar årligen nu i detta event och det är allt från olympiska och världsklass seglare till dom som seglar bara på helgerna men Cowes Week är mycket mer än segling då det under veckan arrangeras en hel del aktiviteter med musik, cocktailpartyn, marknadsstånd med mat och dryck är uppförda i hamnområdet och folkmassorna flödar omkring offentliga hus och restauranger runt den lilla trånga huvudgatan och den lilla staden Cowes på Isle of Wight lever upp från tidig morgon när omkring 100 000  besökare kommer till ön för att uppleva festivalatmosfären och seglingstävlingarna varje år och självklart för att njuta av det stora fyrverkeriet som årligen avslutar veckan. Många besökare väljer att följa seglingarna från salamanderbåtarna som erbjuder åskådarna att på nära håll följa veckan, fyrverkeriet och den ganska nya klassen Triple Crown där man kan få se dom största och mest glamorösa båtarna under 3 dagar och ombord på salamander kan man även få ta del inte bara av Isle of Wight utan även Lymington och The New Forest som är unika destinationer för sitt fantastiska landskap med lyxiga butiker och hotell med utmärkt mat som ger en perfekt bakgrund för att kombinera med underbar segling ombord på salamander som är en traditionell båt med klassisk utformad teakinredning samt dom olika landaktiviteterna som denna vecka har att erbjuda.

Comments are closed.